simpleSAMLphp login


Egészségtudományi Kar

A PTE ETK integrációját biztosító két emblematikus belvárosi épület újul meg: az Egyetem vagyonkezelésébe került Csorba Győző volt könyvtárépület és a Szepessy Ignác utcai ingatlan. 

Jelenleg a Kar oktatási tevékenysége a pécsi belváros több történelmi épületében zajlik és dacára a különleges miliőnek, épp időszerűvé vált egy nagy léptékű fejlesztés, amely szem előtt tartja a hallgatók igényeit, elvárásait is.

A fejlesztéssel az Egyetem kulturális missziót is vállal, hiszen a beruházás a városiasság új minőségét is magával hozza. A tudomány, a kultúra és a pezsgő diákélet a meglévő vizuális környezetet izgalmasabbá,  a belvárosi funkciókat gazdagabbá, a szolgáltatásokat színesebbé teszi.

A beruházás célja a  telephelyi centralizáció, a legmagasabb szintű oktatási környezet kialakítása, a gyakorlati oktatás minőségének fejlesztése, valamint a hallgatói terek bővülése; ígérete pedig a hallgatói létszám és bevételnövekedés. A Kar, közel 2700 hallgatójával és dolgozójával pedig jelentősen hozzájárul a pécsi belváros dinamizmusához, népszerűségéhez.

A kivitelezői szerződést 2018. októberében írta alá az Egyetem, a Csorba Győző könyvtárépület átalakításának munkálatai 16 hónapig tartanak, míg míg a Szepessy Ignác utcai ingatlanberuházás 15 hónapot vesz igénybe. A könyvtárépület kivitelezése az ütemtervnek megfelelően halad, tervezett átadás 2019. decemberében lesz. A Szepesy utcai ingatlan felújítási munkálatai folyamatosak, a rekonstrukció várhatóan 2020. márciusában zárul.

Tervező: PTE Műszaki és Informatikai Kar

Kivitelező: O&R Kft.

Beruházás költsége: 1,9 Mrd Ft