simpleSAMLphp login


Kollégiumi fejlesztések

A kollégiumok állapota, minősége jelentősen befolyásolja a hallgatók elégedettségi mutatóit. Rendbetételük nem hiányozhat a hazai és külföldi hallgatói létszám emelése érdekében tervezett infrastrukturális fejlesztések sorából, hiszen javulnak ezáltal a lakhatási feltételek, a hallgatók igényeit jobban, megfelelőbben szolgáló tanulási, mentori, sportolási, kikapcsolódási lehetőségek állnak majd rendelkezésre.

Damjanich Kollégium

Az 1960-as években épült kubatúra eredetileg a Damjanich utcai főépülethez tartozott, annak  vendégházaként funkcionált, azonban a jelenlegi felújítást megelőző években már nem üzemelt.

Az MVP célkitűzéséhez és a telephely további fejlesztési elképzelésihez azonban kiváló kiegészítő funkciót biztosított a kihasználatlanul álló épület, így adott volt, hogy felújításával egy nemzetközi hallgatók számára is vonzó kollégiumot alakítson ki az Egyetem. A beruházás szorosan kapcsolódik a Damjanich utcai főépület rekonstrukciójához, hiszen itt fog működni a Nemzetközi Oktatási Központ, ahol majd kifejezetten a külföldi hallgatók nyelvi előképzése zajlik.

A felújítás hatására a kollégium a korábbi legalacsonyabb besorolásból a legmagasabb komfortfokozatú kategóriába került és összességében 100 új férőhelyet biztosít. Jelentősen bővült a szálláshely szolgáltatási köre: saját, biztonsági kamerával védett parkolóval rendelkezik és zárható, szintén kamerával védett kerékpártárolóval. Továbbá, az épület akadálymentesen megközelíthető és a földszinten a szükséges eszközökkel felszerelt 4 akadálymentesített szoba is elkészült. 

Tervező: PTE Műszaki és Informatikai Kar

Kivitelező: Gerle Kft

Beruházás költsége: 430 M Ft

Ünnepélyes átadása 2018. szeptember 17-én megtörtént

Balassa Kollégium

A PTE tehetséggondozási tevékenységéhez kapcsolódóan a Grastyán Endre szakkollégiumi tagok elhelyezésére szolgáló, meglévő 388 férőhelyes, mintegy 6400 m2 alapterületű kollégium felújítása valósul meg. Jellemzően túlzsúfolt és leromlott állapotú kollégiumról van szó, amelynek rekonstrukciója az EHÖK és az ÁOK HÖK igényein és elképzelésein alapszik. A kollégium új színfoltjaként kerül a szolgáltatási palettára egy irodatechnikai szolgáltatási pont kialakítása, ahol a diákok nyomtatni, fénymásolni, szkennelni tudnak.  A komfort fokozat javítása érdekében az épület teljes bútorzata megújul.

Tervező: PTE Műszaki és Informatikai Kar