simpleSAMLphp login


Kollégiumi fejlesztések

A kollégiumok állapota, minősége jelentősen befolyásolja a hallgatók elégedettségi mutatóit. Rendbetételük nem hiányozhat a hazai és külföldi hallgatói létszám emelése érdekében tervezett infrastrukturális fejlesztések sorából, hiszen javulnak ezáltal a lakhatási feltételek, a hallgatók igényeit jobban, megfelelőbben szolgáló tanulási, mentori, sportolási, kikapcsolódási lehetőségek állnak majd rendelkezésre.

Damjanich Kollégium

Az 1960-as években épült kubatúra eredetileg a Damjanich utcai főépülethez tartozott, annak  vendégházaként funkcionált, azonban a jelenlegi felújítást megelőző években már nem üzemelt.

Az MVP célkitűzéséhez és a telephely további fejlesztési elképzelésihez azonban kiváló kiegészítő funkciót biztosított a kihasználatlanul álló épület, így adott volt, hogy felújításával egy nemzetközi hallgatók számára is vonzó kollégiumot alakítson ki az Egyetem. A beruházás szorosan kapcsolódik a Damjanich utcai főépület rekonstrukciójához, hiszen itt fog működni a Nemzetközi Oktatási Központ, ahol majd kifejezetten a külföldi hallgatók nyelvi előképzése zajlik.

A felújítás hatására a kollégium a korábbi legalacsonyabb besorolásból a legmagasabb komfortfokozatú kategóriába került és összességében 100 új férőhelyet biztosít. Jelentősen bővült a szálláshely szolgáltatási köre: saját, biztonsági kamerával védett parkolóval rendelkezik és zárható, szintén kamerával védett kerékpártárolóval. Továbbá, az épület akadálymentesen megközelíthető és a földszinten a szükséges eszközökkel felszerelt 4 akadálymentesített szoba is elkészült. 

Tervező: PTE Műszaki és Informatikai Kar

Kivitelező: Gerle Kft

Beruházás költsége: 430 M Ft

Ünnepélyes átadása 2018. szeptember 17-én megtörtént