A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, regionális helyzetéből adódó gazdaságfejlesztési igények alapján az alábbi három cél megvalósítását határozta meg:
- Élelmiszertudományi-vidékfejlesztési - (döntően szőlészeti és borászati) beruházások
- Kollégiumfejlesztési program
A fejlesztés elsősorban a térségi adottságokhoz rugalmasan illeszkedő, az egyetem kutatási hátterére támaszkodó, a kari erőforrásokat hálózatos összefogással mozgósítani képes, a piaci igényeket specifikusan kiszolgáló és a duális képzés erősségeit felsorakoztató képzési központ kialakítását jelenti. Az élelmiszertudományi – döntően szőlészeti, borászati – fejlesztésekben komoly szereppel bír a Természettudományi Kar, valamint a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet.
A program fő célkitűzései:
- regionálisan versenyképes képzések fejlesztése
- kari hallgatói létszám növelése
- régió vállalkozásainak munkaerőigényének kielégítése
- fiatalok régióból történő elvándorlásának csökkentése
Kivitelező: Sz+C Stúdió Kft.
A beruházás költsége: 268 M Ft
Borászati eszközbeszerzés összege: 54 M Ft