simpleSAMLphp login


Természettudományi Kar

Látványosnak ígérkezik a Természettudományi Kar atlétika pálya rekonstrukciója. A szabadtéri futópálya a professzionális sporttudomány és testnevelés oktatásban részt vevő hallgatók, valamint a városi polgárok rendelkezésére áll.

A TTK fejlesztései két terület köré csoportosíthatóak: a modern oktatási-, kutatási-, laborkörnyezet kialakítása és az aktív hallgatói kikapcsolódáshoz nélkülözhetetlen meglévő sportlétesítmények fejlesztése. Utóbbi tekinthető nagyobb volumenűnek, hiszen megújul az atlétikapálya és a sportcsarnok.

A nagy létszámú, széles képzési portfólióval rendelkező kar igen népszerű a hallgatók körében, szolgáltatásait, infrastruktúráját nemcsak a magyar és külföldi diákok, de Pécs város lakossága is örömmel veszik igénybe.

Az egyik ilyen kedvelt terep a campus területén lévő atlétika pálya. Felújítása során szabadtéri, hatsávos, rekortán-gumi borítású futópálya kerül kialakításra, amelyet kora tavasztól késő őszig használhatnak majd nemcsak a professzionális sporttudomány és testnevelés oktatásban részt vevő hallgatók, hanem a szabadidő aktív eltöltésére, sportolásra vágyó egyetemi és városi polgárok is. 

Tervező: Sünterv Bt.

Kivitelező: Everling Kft.

Beruházás költsége: 155 M Ft

Teljes fejlesztési keret: 425 M Ft