simpleSAMLphp login


Üdvözlő

Kedves Látogató!

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program részeként közel 25 Mrd forint összeggel támogatja a Pécsi Tudományegyetemet, melynek deklarált célja az intézmény versenyképességének erősítése, az oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása.

A „Pécs a jövőd kapuja!” néven jegyzett egyetemfejlesztési program már tervezési szakaszában is jelentős kreatív energiákat mozgatott meg: az előkészítésben 79 tervezőt foglalkoztatott az Egyetem, továbbá 11 építész stúdiót vont be az elmúlt két év során. Az építkezések javában zajlanak, már most látható, hogy mitől lesz egyedi és megnyerő az egyetem kínálata.

Egy egyetem képét meghatározhatja annak sziluettje, ingatlanjainak állapota, a karok városszerkezeten belüli elrendezése, a szolgáltatásai, a diákélet, a munkatársak nyitottsága és sok más egyéb. De mindenekelőtt az oktatás és a tudományos élet színvonala. Hogy milyen is a Pécsi Tudományegyetemen zajló oktatás, képzés és, hogy milyen sikereket értek/érnek el kutatóink, tudósaink, arról számtalan méltató írás született már. Hogy a közel 25 Mrd összegű beruházás milyen módon segíti, erősíti az egyetem nemzetközi képzési és tudományos térképen betöltött helyét és szerepét, a jövő méltató írásainak a tárgya lehet.

Annyi bizonyos, hogy a PTE olyan minőségű és léptékű infrastruktúra-fejlesztést és olyan korszerű eszközpark bővítést valósít meg, amire annak előtte nem volt, nem lehetett példa. A vélekedés, hogy Pécs a kultúra városa, reményeink szerint tovább árnyalódik: Pécs nem csupán a kultúra, hanem a tudomány városa is, ahol tanulni és élni is érdemes.

dr. Miseta Attila, rektor

Jenei Zoltán, kancellár

magyar